Charcuterie.jpg
La Belle Iloise-small.JPG
Ferber2.jpg
Bourgogne-stor.png
Charcuterie.jpg

Friskvarer


Charcuterie, oste, patéer, rillette, foie gras...

SCROLL DOWN

Friskvarer


Charcuterie, oste, patéer, rillette, foie gras...

FRANKRIGS BEDSTE VARER TIL DANSKE GOURMAND'ER

Sortimentet hos Le Gourmand er ikke plukket fra store industri-producenters varekataloger. Vi tager selv til Frankrig for at opstøve de små, traditionsbundne firmaer, der laver den bedste kvalitet som kan opdrives. Herunder kan du læse mere om vores lækkerier. Hvis sulten melder sig, er det bare at komme ned i butikken og smage!

CHARCUTERIE

Hos Le Gourmand har vi noget af Frankrigs bedste charcuterie. Fra Mont Charvin ved Annecy-søen henter vi de fantastiske tørrede pølser, der er helt uden tilsætningsstoffer og derfor smager i flere minutter efter man har spist dem. Der benyttes kun grise fra Auvergne-Rhône-Alpes, som er de dyreste i hele Frankrig – men fordi vi handler direkte med producenten kan du faktisk købe varerne billigere hos os! Kom ned i butikken og smag den næsten legendariske kantarelpølse eller vores tørrede nakkekam fra samme producent. Alle egner de sig fortrinlig til en apperitif.

Står den på rigtig forkælelse har vi sortfodsskinken Le Noir de Bigorre i både 24 og 36 mdrs. lagring. Til sandwich har vi en kogt Label Rouge-skinke fra et lille firma i Pyrenæerne, der også er af den højeste kvalitet, man kan få i Frankrig, og lavet af de ypperste råvarer.

PATEER OG RILLETTER

Rillette er blevet populært på vore bredde-grader de seneste år – og ikke uden grund. Det trevlede kød som er kogt i fedt og krydderier smager så englene synger. Vi får lækkerierne hjem frisk fra Frankrig hver uge. Smør det på et stykke brød med en cornichon, mere forberedelse kræver det ikke.

På hylderne finder du også et af landets største udvalg af patéer og terriner, som vi får fra bl.a. La Bourriche i Loire-dalen. Alt hvad de producerer laves med jægerskudte dyr fra egnen, hvad enten det er harer, vildsvin, gråand eller bæver-rillette. Helt i tråd med gamle franske traditioner.

Foie gras.JPG

FOIE GRAS

Er du en gris efter foie gras, går du ikke forgæves hos Le Gourmand. Vi sælger først og fremmest hele levere – det, som franskmændene forstår ved rigtig foie gras – som nænsomt er renset for urenheder. Server det med ristet brød – så er porten til himlen åben.

Inden for foie gras har vi også specialiteter som rosastegt eller tørret andebryst farceret med foie gras. Begge egner sig til forretter eller salater, eller bare til at vække appetitten sammen med apperitifen. Kom ned og få et par forslag til en anretning, som dine gæster ikke har smagt før.

OSTE

På ostefronten kan Le Gourmand få herboende franskmænd til at komme stormende ind i butikken og hårdnakket benægte, at vi skulle kunne tilbyde den og den specialost, som normalt slet ikke eksporteres. Men det kan vi - Selv prinsgemalen måtte forbi og se giraffen efter at have smagt vores Roquefort.

Som noget helt ekstraordinært har vi f.eks. fået lov til at hjemtage en 36-måneders Comté fra en affineur i Savoir, der smager helt fantastisk. Vi fører også specialiteter som Tomme Crayeuse, Brillat-Savarin med trøfler, og har altid et udvalg af spændende gedeoste, så du kan sammen-sætte et ostebord, dine gæster ikke har set før.

La Belle Iloise-small.JPG

På dåse og flaske


Mad til middagen, fiskekonserves, olier og eddiker, sennep og mayo

På dåse og flaske


Mad til middagen, fiskekonserves, olier og eddiker, sennep og mayo

"SKU' DÅSEMAD NU VÆRE MODERNE?"

I Danmark har dåsemad traditionelt et lidt blakket ry. Men alt afhænger jo af, hvad man kommer i dåserne, og på dén front er franskmændene nogle lysår foran det, vi kender herhjemme. De varer, vi fører på dåse, er førsteklasses - hvad enten det er Confit de Canard (som på billedet herunder, med råstegte kartofler og mormorsalat), fiskesuppe eller tun i koldpresset ekstraolivenolie. Så ja - dåsemad burde faktisk være på mode.

MAD TIL MIDDAGEN

Hos Le Gourmand kan du let købe ind til et helt aftensmåltid! Du kender sikkert franske klassikere som Confit de Canard og Cassoulet. Vi henter vores fra producenten Fontalbat-Mazars, en familieejet virksomhed ledet af tredje generation af slagtere, der ligger i en lille by blandt bakker og egetræer i Aveyron i det sydlige Frankrig. Alt hvad vi får fra Fontalbat-Mazars er første klasse og helt sikkert den højeste kvalitet, du kan opdrive her i Danmark. Sortimentet omfatter mange varianter, som f.eks. cassoulet med and og farceret hals, eller med andevinge og pølse fra Toulouse. Alt sammen lige til at hælde i gryden og varme op, eller sætte i ovnen.

La Belle-Iloise tilbyder en lækker klassisk fiskesuppe, og fra La Bourriche aux Appétits får vi andre franske klassikere som f.eks. Lyon-specialiteten Quenelles de Brochet, som er aflange geddefarsboller i hummersauce. 20 minutter i ovnen og ris til, så er man kørende. En anden specialitet fra samme leverandør er Civet de Sanglier, vildsvinestuvning, som anses for noget nær toppen af god fransk landmad. I Alsace serveres den ofte med Spätzle, men andre slags tilbehør er lige egnede.

Vores sortiment tæller også varer til madlavningen som f.eks. andefedt, andekråser, hvide bønner, bønner kogt i gåsefedt, snegle, grønne linser og tørrede svampe, eller det i Frankrig velkendte krydderi Piment d’Espelette, der er lidt mildere end chili.

FISK FRA QUIBERON

På fiskeauktionen i Quiberon i det nordøstlige Frankrig – eller det sydlige Bretagne – ligger firmaet La Belle-Iloise, hvorfra vi henter vores fiskekonserves. Alt laves i hånden fra førsteklasses fisk, og indholdet er lige så godt som dåserne er flotte. Hvis du kun kender til fisk på dåse fra danske supermarkeder, venter en ny verden af høj kvalitet og eksotiske varianter på dig.

Prøv f.eks. makrelfilet i hvidvin og aromater, i Herbes de Provence og Harissa-krydderier (tunesisk chili), eller i krydderier og citron fra Menton. Sardiner fås i tomat og jomfruolivenolie, solsikkeolie eller jordnøddeolie, samt i olivenolie med grøn peber. Tunmousse kan du få med oliven og kapers eller med basilikum; hummermoussen er selvfølgelig med cognac, og laksecremen er krydret med estragon. Prøv også Zanzibar-tunen med svesker og krydderier.

 

OLIER OG EDDIKER

Hos Le Gourmand finder du en af verdens skønneste olivenolier fra den lille producent Huilerie Coopérative de Beaucaire, som en af vore betroede medarbejdere har opstøvet. Dem har vi handlet med i lang tid – fordi de er populære hos vore kunder.

Men ellers kommer de fleste af vore olier og eddiker fra en lille, gammel familieejet producent i Bourgogne, Huilerie Artisanale J. LEBLANC et fils. Herfra får vi vores nøddeolie med kraftig nøddesmag, vindruekerneolie, solsikkeolie og ristet jordnøddeolie.

På eddike-siden har vi et fint sortiment af de klassiske varianter baseret på hvidvin og rødvin, foruden specialiteter som vineddike fra Champagne-Ardenne, en fra Banyuls, og en af hindbærvin. Balsamisk eddike har vi i den klassiske variant samt med nødder.

SENNEP OG MAYO

Sennep køber vi hos den førsteklasses producent Edmond Fallot i Bourgogne, og vi har et stort antal varianter, som du ikke finder andre steder. Den mest specielle er nok Dijon-sennepen med solbær, eller den grønne med estragon. Men vi har også med basilikum, med honning og balsamisk eddike, en provençale, med grøn peber, eller bare god klassisk sennep.

Vi tager desuden to varianter hjem fra producenten Pommery, der laver gammeldags sennep i stenkrukker med forseglet korkprop – konserveret af sennepfrø-skallerne. Den fås både i en klassisk version og i en version med cognac. 

Vores mayonnaise fra Delouise France må du heller ikke gå glip af. Den er selvfølgelig rørt af de bedste råvarer, og har et pift af sennep. Den findes også som aïoli.

Ferber2.jpg

Den søde tand


Marmelade, slik, sodavand, saft og most

Den søde tand


Marmelade, slik, sodavand, saft og most

DEN SØDE TAND

At franskmændenes berømte madkultur giver slanke hofter skyldes ikke, at de ingen søde sager spiser. Blot spiser de dem af en sådan kvalitet, at selv små mængder tilfredsstiller den søde tand. Det finder du afspejlet i sortimentet hos Le Gourmand, hvor vi har hentet nogle af de bedste syndigheder hjem.

MARMELADE OG SYLTETØJ

Kun tre steder i Paris – hos Bon Marché, Hermès (!) og i Lafayette – kan du få Christine Ferbers vidt berømte marmelade. Der laves kun 4 kg ad gangen i 2-300 varianter hvert år. At du også kan få de skønne og eksklusive marmelader fra Frankrigs chef-patissier hos Le Gourmand, skyldes ganske enkelt Carsten Thisteds evne til at vade ind i folk med træsko på. Ferber har endda været på besøg i Danmark sammen med sin mor for at hilse på og besigtige butikken. Du kan hos os få næsten 20 varianter med bl.a. brombær fra Alsace, med gariguette-jordbær og hindbær, med rabarber fra Alsace og kumquat (dværgpomerans), eller med melon og vanille. Vi fører dog også marmelade fra andre mærker bl.a. den dejligt syrlige blommemarmelade fra Ferme des Landes.

SLIK, CHOKO-PÅLÆG, NOUGAT...

Vores honningproducent har vi mødt på et marked i Cahors, hvor Philippe Cary sad og skuttede sig en kold efterårsdag. Han bor på en gård i Dordogne og laver en skøn honning som vi fører i fire varianter: akacie, blomster, nødder og kastanje.

Er du til kastanjecreme, har vi den rigtige slags – ikke det industriprodukt, de fleste kender, men en mindre sød creme, der faktisk smager af kastanje og hvad der ellers er i – f.eks. figner eller chokolade. Perfekt til kager eller crepes.

Vores nougat er fra Lyon og fås i seks lækre varianter – hasselnød, kaffe, tarte tatin, chokolade, hindbær og citron. Karameller og florentinere kan vi også klare. Og en slikkepind, hvis det skulle være.

SODAVAND, ÆBLEMOST OG SAFTEVAND

Tørst er til for at blive slukket. Hos Le Gourmand kan du få fingre i Frankrigs ældste sodavand, Elixia. Den er mild i smagen og fås i seks frugtvarianter.

Vores skønne æblemost fra Ferme des Landes slår vi også gerne på tromme for. Den er (selvfølgelig) ufiltreret og ganske enkelt en af de skønneste æblemost vi har smagt. Producenten laver også æblejuice-varianter med ingefær, hibiscus og hibiscus-blomst, som du skulle tage og komme ned og smage.

Saftevandet fra Rieme, en lille producent i Bourgogne-Franche-Comté, har kun naturlige aromaer. Den fås med citron, grenadine, mynte, grape og citrus.

Bourgogne-stor.png

Vin, cidre, øl, og spirituosa


Herlige specialiteter på flaske

Vin, cidre, øl, og spirituosa


Herlige specialiteter på flaske

”Et måltid uden vin…”

Den seneste tid har vi opdateret vores vinsortiment ganske eftertrykkeligt, så vi i dag fører et sortiment af bl.a. Grand Cru Bourgogne-vine, og et udvalg af Côte du Rousillon, der ligger tæt ved den spanske grænse. Vi kan også bryste os af - som eneste butik i Danmark - at have Albert Boxlers gode hvidvine på hylden. Mange af vinene kan også nydes sur place, hvor vi sælger dem pr. glas.

Pastis.jpg

apéro og avec

Til før og efter maden har vi specialiteter som calvados, Pommeau de Normandie, Bas Armagnac, pastis, Rivesaltes, Chartreuse, Le Vieille Prune. Og så har vi ikke nævnt aperitiferne Ratafia, Lou Quercynol og likøren Belle de Châtaigne. Lidt for enhver smag - og du finder dem ikke ret mange andre steder.

Cimes.png

DEN FRANSKE ØLHUND

Frankrig er et vinland - men de kan sandelig også brygge øl! Vi henter bl.a. vores hos Brasserie des Cimes i kurbyen Aix-les-Bains lidt nord for Chambéry, hvor de nærliggende alpetinder har inspireret til en serie gyldne brygge, der simpelthen smager uovertruffent. Nyd den hos os eller derhjemme.

CIDRE MED GÆRET SMAG

Hos Jehan Lefèvre i området som hedder "Les Landes" på nordkysten stik syd for Jersey, henter vi vores skønne franske cidre. Området er klimatisk perfekt til æbledyrkning, og cidren, der er lavet med 16 æblesorter, udmærker sig ved sin gærede smag. Den fås i tre varianter: Brut, Demi-Sec og Sec.