En rigtig vinterret

Hvis du troede det var ved at være forår, så følger du vist ikke med i vejrudsigten. Der er heldigvis stadig belæg for at servere gode tunge vinterretter, og så kommer man ikke uden om raclette savoyarde, som mange sikkert forbinder med skiferie. Raclette er ikke helt ukendt på vore hjemlige breddegrader, men vi snakker ikke om de halvforkølede Tefal-versioner, som gode naboer imponerer hinanden med rundt omkring i provinsen. Næh, hos os kan du (for en meget beskeden sum) leje en vaskeægte fransk raclette-bordgrill. Men det er ikke alt. Vi har også en vanvittig lækker let røget raclette-ost, der passer til maskinen på en så autentisk måde, at selv en Savoie-bjergged ville bræge anerkendende. Og så har vi selvfølgelig noget godyl charcuterie, som du kan servere til (byens bedste, for nu at sige det, som det er). Kartoflerne må du selv koge. Klik på videoen herover og se hr. Thisted i hidsig nærkamp med le monstre raclette - og kig ned, hvis du får mod på at prøve selv!

Et par gode oste på januar-tilbud

Vi er i januar, og Kong Vinter puster sine kolde vinde ud over det ganske land. Os, der ved lidt om tingenes rette sammenhæng, kan trække på smilebåndet af folk på nytårsslankekur. Der skal energi til at holde sig varm. Der skal gode oste fra gode producenter. Tricket er, som enhver franskmand ved, at spise med måde - men får man fødevarer at den rette kvalitet, er det slet ikke noget problem. Så bliver man mæt og gladlangt inden man bliver fed.

Julen er dyr og januar fattig, men det skal ikke skille os ad: Vi har sat to af vores gode oste på januar-tilbud. Det drejer sig om intet mindre end dronningens morgenmadsost (jep, gæt hvor hun køber dén) og Frankrigs dyreste skæreost. Klik på videoen herover for høre mere - og kig ned i butikken så du kan få dig en billig men dog royal start på det nye år!

En hellig treenighed

I denne søde juletid er det ikke for meget at lade tankerne vandre mod en hellig treenighed: Vi taler selvfølgelig om den syndige men himmelske rillette med sennep og cornichonner. Carsten viser her Le Gourmands udvalg af alle tre ingredienser til en salig himmelfart. Rillette har vi med svin, kylling, gås og and. Spis det på et stykke brød, ved stuetemperatur, eller lun det i ovnen under grillen 2-3 minutter. Klik på billedet herover, så kommer du ind på hjemmesiden hvor du kan høre Carsten fortælle mere.

Kom i øvrigt forbi butikken på lørdag og smag en anden variant - vi fyrer op under en stor bradepande og serverer lun rillette med løgkompot! Det kan du læse mere om sidst i mailen.

Byens bedste comté

Der er Comté og så er der Comté. Hos Le Gourmand fører vi kun sidstnævnte, og hvis du har et par minutter, så klik ind på vores hjemmeside herover og hør Carsten fortælle om, hvorfor det ikke er helt ligegyldigt hvor du køber din Comté. Eller endnu bedre: Kom forbi vores stand på Fransk Affære-messen på Docken, som starter i dag og løber frem til søndag (den kan du læse mere om på www.franskaffaere.dk). På messen har vi Comté med for alle pengene, og så kan du bedømme om du er til lillebror eller storebror eller den midt imellem. Når du ikke forbi, så spiller samme forestilling hver dag i butikken på Værneren. 

To kvindebedårere - én med og én uden trøfler

Velkommen til Le Gourmands nye lækre nyhedsbrev. Lækkert fordi vi har gjort det lidt lækrere at se på, men selvfølgelig først og fremmest fordi det er fyldt med vores lækkerier fra butikken. Vi tænkte, at vi gerne ville rykke lidt frem i bevidstheden hos vore trofaste kunder, så derfor får du fremover nyt fra os hver måned. Vi har leget med lidt video - vi øver os og skal nok blive bedre til det - og hvis du klikker på billedet herover kan du se monsieur Thisted på slap line i selskab med et par udsøgte kvindebedårere, vores skønne Brillat-Savarin-oste (herrerne plejer heller ikke at sige nej til at smage), der i denne dejlige efterårstid også fås med trøfler!