Hvis du troede det var ved at være forår, så følger du vist ikke med i vejrudsigten. Der er heldigvis stadig belæg for at servere gode tunge vinterretter, og så kommer man ikke uden om raclette savoyarde, som mange sikkert forbinder med skiferie. Raclette er ikke helt ukendt på vore hjemlige breddegrader, men vi snakker ikke om de halvforkølede Tefal-versioner, som gode naboer imponerer hinanden med rundt omkring i provinsen. Næh, hos os kan du (for en meget beskeden sum) leje en vaskeægte fransk raclette-bordgrill. Men det er ikke alt. Vi har også en vanvittig lækker let røget raclette-ost, der passer til maskinen på en så autentisk måde, at selv en Savoie-bjergged ville bræge anerkendende. Og så har vi selvfølgelig noget godyl charcuterie, som du kan servere til (byens bedste, for nu at sige det, som det er). Kartoflerne må du selv koge. Klik på videoen herover og se hr. Thisted i hidsig nærkamp med le monstre raclette - og kig ned, hvis du får mod på at prøve selv!