Comment

Carsten viser rundt i den nye butik

Som du måske allerede ved, er Le Gourmand vokset til tredobbelt størrelse - og har fået siddepladser både indendøre og uden for, så man nu kan nyde vore gode varer sur place. 

Mere plads betyder også flere varer. Vi har fået dobbelt så meget køleplads, så både oste- og charcuterie-sortimentet er udvidet med nye herligheder - og det samme gælder mange af de andre varer i butikken. Alt det fortæller Carsten mere om i videoen herover - klik løs, og kom ned og inspicer vores flotte nye lokaler!

Vi glæder os som altid til at se dig igen.

Comment

Comment

Vinduet åbner mod nye tider...

Nu sker der ting og sager hos Le Gourmand. Hvis du har været forbi butikken har du måske lagt mærke til, at vi helt bogstaveligt har åbnet vinduet ud mod gaden. Indenfor er der kommet en bar, man kan sidde ved, og udenfor kan man nu plante popo'en i klassisk parisercafé-møblement, mens man nyder et glas vin eller får lidt at spise. Det fortæller d'herrer Carsten og Alex mere om i videoen herover, og uden at sige for meget kan vi godt afsløre, at dette kun er den spæde start på nye tider hos Le Gourmand. Glæd dig!

Comment

God Jul og Godt Nytår!

Det er nok ikke gået nogens opmærksomhed forbi at julen sig nærmer, så hermed vil vi gerne ønske alle vore søde og trofaste kunder en God Jul og et Godt Nytår! I øvrigt, mens vi er ved det, to glimrende lejligheder til at forkæle sig selv og andre med lidt godter ud over det sædvanlige, og her på faldrebet til Julen vil Carsten og Alex lige indskyde et par forslag i den nærende klasse, selvfølgelig med oprindelse hos de mange små franske specialproducenter, som vi henter vores førsteklasses varer hjem fra.

Vi glæder os til at se en masse til dig i det nye år, du ved hvor vi bor, og så vil vi vi ellers bare fra alle os gourmander sige:

God Jul og Godt Nytår!

Le Gourmand

Hjemvendt med nye fund

Sommerferien er ovre, og vi er tilbage på fuld besætning og nye fund fra to gode lange sommerferier i Frankrig. Alexandre præsenterer herovre et af dem - Aligot, som vi håber falder i danske ganers smag. Og Carsten har forelsket sig i en 24 måneders sortfodsskinke, der er 4 måneder ældre end den, vi ellers fører - men hvad er bedst? Vi har brug for din hjælp til at finde ud af det! 

Vi glæder os til at se jer i butikken!

Høstfest og markedsdage

Den næste tid byder på et par festlige begivenheder. Lørdag d. 5. september er der markedsdag på Værnedamsvej, hvor vi vanen tro trækker i grill-tøjet.

Og derudover er vi med til Copenhagen Cooking-markedsdage på Frederiksberg Allé d. 28.-29.-30. august, hvor vi står for et lille indslag med særlig interesse for de frankofile: En fløjtespiller, som vil spille fransk folkemusik. Kig forbi og smag lidt ost og pølse!

Vi åbner i Irma på Vesterport

Den 22. august bliver en ud-ad-butikken-oplevelse for Le Gourmand. Fra den dag og fremover vil man nemlig kunne købe et udvalg af vores varer i Irma ved Vesterport, og det er godt nyt for jer kunder, der kan få vores varer på tidspunkter, hvor vi ikke har åben. 

Der bliver tale om nogle udvalgte produkter - lidt paté, skinke, fisk og anden konserves, samt drikkervarer. Alexandre står i Irma d. 22., hvor vi starter op, så kig forbi og sig hej!

Vi har fået ny hjemmeside

Måske har du allerede opdaget det - måske ikke. Men www.legourmand.dk huser nu en ny hjemmeside, hvor vi har fået lidt flere billeder i spil. Her kan du genfinde alle de tidligere videoer, vi har lavet, og desuden spiller den nye hjemmeside bedre sammen med Facebook, hvor vi derfor også kommer lidt igen (for indrømmet, der har vi været lidt sløve).

Carsten og Alexandre og ost og vand

Hos Le Gourmand sætter vi en ære i at fornemme vores kunders behov – også de uudtalte. Carsten har nu fået mere permanent selskab af Alexandre, der har været tilknyttet butikken i 10 år, så nu kan vi altså i langt højere grad end hidtil garantere dobbelt op på snakketøjet. Der skulle jo nødigt gå hen og blive for stille.

D'herrer er i forårshumør, som det fremgår af marts-videoen herover. Der er som sædvanlig gode oste både på og i disken – på den måde er alt heldigvis ved det gamle. Blandt andet er en ny fræk variationsmulighed til vores populære blå Fourme d'Ambert kommet i spil, foruden den fornemme Comtesse de Vichy, som vi har støvet op på en tostjernet Michelin-restaurant i Frankrig, bare for at nævne at par af højdepunkterne. Alexandre lægger hårdt ud med en let opskrift på en fransk Reblochon-klassiker, og så har Carsten sat sig for at lære danskerne noget om bobler. Altså ikke som i... men snarere som i... nå ja, det kan man alt sammen se i videoen.

Den fede juletid

Ho ho, nu skal vi have det lidt godt. Har vi måske ikke fortjent det? Ja, vi kan jo ikke tale for andre end os selv, men hvis du nu også har været god i år, så har vi foie gras i fryseren, som er en konge værdig. Altså foie gras'en. Og du læste rigtigt, den er i fryseren. Sådan får de den også leveret på de fineste restauranter, den tør hurtigt op, og bortset fra temperaturen er den lige til at bruge. På videoen herover synger hr. Thisted yderligere et par strofer om den skønne ambrosia, som vi også har lidt lækkert tilbehør til i samme klasse.

Det er jo jul, så vi har fået selskab af vinmanden Marc Polo, som du måske allerede har mødt i butikken. Hvis ikke, kan du møde ham på videoen, og selvfølgelig i butikken i løbet af december. Han har fremragende vine med, som han glad fortæller om. Vi kan godt afsløre, at de vil passe til juleanden.

Håber vi ser dig i butikken i løbet af december!

Rillette med bæver

Vi er tilbage - ja, det er frygtelig længe siden, men tiden flyver som bekendt når man har det sjovt. Carsten har været en tur i Loire-dalen, hvor han er faldet over nogle usandsynlig lækre patéer og rilletter fra en lille producent. Der er simpelthen kommet bæver -Ragondin - på hylden, blandt mange andre ting, som det ses af billedet herunder. Eller hvad med en frølår-terrine? Vildsvin og fede ænder er der til overflod, og ørred-rilletten slår nærmest stadig med halen. Det er lige til at blive glad i skruelåget over.

Klik på videoen herover, så giver hr. Thisted hele historien om hvordan man støver de gode sager op. Eller endnu bedre: Kom ned i butikken og ræk tungen frem, så skal vi sørge for, at der lander noget godt på den.


Le Beaufort

I gamle dage vidste en frue nok, hvad der skulle til, hvis hendes mand gik og blev lidt gnaven og tvær. Ud i verden med ham, og så kom han tilbage med nyt mod på livet. Den holder i dag, og man kunne tilføje: Med nye oste. Carsten har været hos en tur i bjergene for at se på patter (på køer, forståes) og det som kommer ud af dem, ræses ned til mejeriet før det bliver for koldt, og bliver til en af de mest raffinerede oste der findes: Le Beaufort. I det lille Cooperative Laitiere de Haute Tarentaise i Bourg St. Maurice ved man noget om at holde traditioner i hævd, og det fortæller hr. Thisted meget mere om i videoen herover. 

Syltetøjets kaviar

Vi plejer at starte året med et godt tilbud. Men nu skal der nye boller på suppen, eller måske snarere, nye ribs på glasset. Bar-le-Duc er navnet på syltetøjets kaviar. Lavet siden det Herrens år 1344 og bl.a. Victor Hugos favorit - nu kan du få selvsamme syltetøj i Le Gourmand. Stenene er omhyggeligt fjernet med spidsen af en fjer, og prisen er nok nærmere på spidsen af en jetjager. Men det er 2014, og vi skal have det lidt godt.

Fransk TF1 har lavet en lille reportage om denne, verdens dyreste confiture, som kan se på fabrikantens hjemmeside: www.groseille.com. Her ligger der i øvrigt også ideer til, hvordan man kan anvende den ypperlige delikatesse i såvel det søde som det salte køkken.

Nytår i Le Gourmand

Året rinder hastigt ud, og ingen fortænker dig i at lade tankerne vandre ned ad Værnedamsvej, hen til Le Gourmand, hvor nytårsmiddagens syndighed kan løftes op til flere oktaver. Hr. Thisted er herover klar med nye sexede oste, der med garanti ikke fås andre steder i kongeriget - og selvfølgelig med foie gras og bobler. 

Det er også nu at vi gerne vil ønske jer - alle vore trofaste kunder - et rigtig godt og lykkebringende nytår. Vi glæder os til i det nye år at præsentere jer for flere af gallernes helligste herligheder, og husk: Vil du have cremen af cremen, så er og bliver der kun ét sted i byen.

Godt Nytår!

Ost ER godt...

Hvis den dårlige samvittighed plager når julens fede godter sættes til livs, er det nu et nyt godt råd at følge: Spis ost! 

Politiken-læsere kunne i søndags fryde sig over en artikel, der fortæller om en gruppe australske forskere der i et forsøg nåede frem til, at fuldfed ost "tilsyneladende var sundt". Store befolkningsundersøgelser har ikke kunnet påvise negative effekter af at spise ost. Et andet studie fra baskerlandet viste, at jo mere ost folk spiste, jo slankere var de. Der må efterhånden være belæg for at kalde Le Gourmand for en helsekostbutik!

Der er mange andre spændende pointer i artiklen, som kan læses her: http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE2153050/forskere-fed-ost-er-langt-bedre-end-sit-ry/

Så kom ned i butikken og få lidt fuldfede input til en slankere linie i det nye år!

Jul i Le Gourmand

I julen forkæler man sig selv og hinanden. Det er selvfølgelig hos Le Gourmand at du har mulighed for at finde prikken over i'et - og måske tilføje den danske julemad et frankofilt islæt. Carsten er i julehumør og fortæller herover lidt om julens glæder set med Le Gourmandske øjne. Vi glæder os til at se dig i butikken, så vi kan ønske hinanden en god jul!

Comté for alle pengene...

Comté. Kan man egentlig få nok af det? Vi er gået lidt amok og har bestilt Comté hjem til den store guldmedalje - som Carsten siger på videoen herover, "kan du ikke finde din Comté her så..." (slutningen er for flabet til at gengive på skrift). Men det er ikke for meget sagt, at der er noget for enhver smag. Sågar en Gruyère. Kom ned i butikken og find din favorit!

Så er der porcelet!

Det er ikke sommer mere, og når temperaturerne så småt begynder at nærme sig rigtigt gedigent efterårsvejr kommer hyggen op i os danskere. Også hos Le Gourmand. Vi forsøger os denne gang med rigtig hyggestemning i form af et par sorte gardiner som er halvt trukket for (eller også var det fotografen der var stiv og kom til at skyde filmen i højformat... mægtig kvikt), og så kan man ind imellem se hr. Thisted udbene en vaskeægte Porcelet-skinke. Porcelet er en mælkeopfedet pattegris, og noget af det møreste skinke der kan opdrives. Kom selv ned og smag.

Pølser og vine i verdensklasse

Så er vi tilbage efter en lang og skøn sommer. Disken bugner og vi har nye overraskelser og smagsprøver friske fra hexagonen, men først skal appetiten skærpes, og hvilken bedre måde end en lille video med hr. Thisted i revitaliseret sensommer-hopla? Der er som altid både nye varer og en god histoire i ærmet. Hvis du vil vide, hvordan man får lov til at forhandle Alfred Boxlers verdensklasse-vine, så er det bare at klikke løs liiige herover. Vi glæder os til at se dig i butikken. 

En rigtig vinterret

Hvis du troede det var ved at være forår, så følger du vist ikke med i vejrudsigten. Der er heldigvis stadig belæg for at servere gode tunge vinterretter, og så kommer man ikke uden om raclette savoyarde, som mange sikkert forbinder med skiferie. Raclette er ikke helt ukendt på vore hjemlige breddegrader, men vi snakker ikke om de halvforkølede Tefal-versioner, som gode naboer imponerer hinanden med rundt omkring i provinsen. Næh, hos os kan du (for en meget beskeden sum) leje en vaskeægte fransk raclette-bordgrill. Men det er ikke alt. Vi har også en vanvittig lækker let røget raclette-ost, der passer til maskinen på en så autentisk måde, at selv en Savoie-bjergged ville bræge anerkendende. Og så har vi selvfølgelig noget godyl charcuterie, som du kan servere til (byens bedste, for nu at sige det, som det er). Kartoflerne må du selv koge. Klik på videoen herover og se hr. Thisted i hidsig nærkamp med le monstre raclette - og kig ned, hvis du får mod på at prøve selv!

Et par gode oste på januar-tilbud

Vi er i januar, og Kong Vinter puster sine kolde vinde ud over det ganske land. Os, der ved lidt om tingenes rette sammenhæng, kan trække på smilebåndet af folk på nytårsslankekur. Der skal energi til at holde sig varm. Der skal gode oste fra gode producenter. Tricket er, som enhver franskmand ved, at spise med måde - men får man fødevarer at den rette kvalitet, er det slet ikke noget problem. Så bliver man mæt og gladlangt inden man bliver fed.

Julen er dyr og januar fattig, men det skal ikke skille os ad: Vi har sat to af vores gode oste på januar-tilbud. Det drejer sig om intet mindre end dronningens morgenmadsost (jep, gæt hvor hun køber dén) og Frankrigs dyreste skæreost. Klik på videoen herover for høre mere - og kig ned i butikken så du kan få dig en billig men dog royal start på det nye år!

En hellig treenighed

I denne søde juletid er det ikke for meget at lade tankerne vandre mod en hellig treenighed: Vi taler selvfølgelig om den syndige men himmelske rillette med sennep og cornichonner. Carsten viser her Le Gourmands udvalg af alle tre ingredienser til en salig himmelfart. Rillette har vi med svin, kylling, gås og and. Spis det på et stykke brød, ved stuetemperatur, eller lun det i ovnen under grillen 2-3 minutter. Klik på billedet herover, så kommer du ind på hjemmesiden hvor du kan høre Carsten fortælle mere.

Kom i øvrigt forbi butikken på lørdag og smag en anden variant - vi fyrer op under en stor bradepande og serverer lun rillette med løgkompot! Det kan du læse mere om sidst i mailen.

Byens bedste comté

Der er Comté og så er der Comté. Hos Le Gourmand fører vi kun sidstnævnte, og hvis du har et par minutter, så klik ind på vores hjemmeside herover og hør Carsten fortælle om, hvorfor det ikke er helt ligegyldigt hvor du køber din Comté. Eller endnu bedre: Kom forbi vores stand på Fransk Affære-messen på Docken, som starter i dag og løber frem til søndag (den kan du læse mere om på www.franskaffaere.dk). På messen har vi Comté med for alle pengene, og så kan du bedømme om du er til lillebror eller storebror eller den midt imellem. Når du ikke forbi, så spiller samme forestilling hver dag i butikken på Værneren.