FRANKRIGS BEDSTE VARER TIL DANSKE GOURMAND'ER

Sortimentet hos Le Gourmand er ikke plukket fra store industri-producenters varekataloger. Vi tager selv til Frankrig for at opstøve de små, traditionsbundne firmaer, der laver den bedste kvalitet som kan opdrives. Herunder kan du læse mere om vores lækkerier. Hvis sulten melder sig, er det bare at komme ned i butikken og smage!

CHARCUTERIE

Hos Le Gourmand har vi noget af Frankrigs bedste charcuterie. Fra Mont Charvin ved Annecy-søen henter vi de fantastiske tørrede pølser, der er helt uden tilsætningsstoffer og derfor smager i flere minutter efter man har spist dem. Der benyttes kun grise fra Auvergne-Rhône-Alpes, som er de dyreste i hele Frankrig – men fordi vi handler direkte med producenten kan du faktisk købe varerne billigere hos os! Kom ned i butikken og smag den næsten legendariske kantarelpølse eller vores tørrede nakkekam fra samme producent. Alle egner de sig fortrinlig til en apperitif.

Står den på rigtig forkælelse har vi sortfodsskinken Le Noir de Bigorre i både 24 og 36 mdrs. lagring. Til sandwich har vi en kogt Label Rouge-skinke fra et lille firma i Pyrenæerne, der også er af den højeste kvalitet, man kan få i Frankrig, og lavet af de ypperste råvarer.

PATEER OG RILLETTER

Rillette er blevet populært på vore bredde-grader de seneste år – og ikke uden grund. Det trevlede kød som er kogt i fedt og krydderier smager så englene synger. Vi får lækkerierne hjem frisk fra Frankrig hver uge. Smør det på et stykke brød med en cornichon, mere forberedelse kræver det ikke.

På hylderne finder du også et af landets største udvalg af patéer og terriner, som vi får fra bl.a. La Bourriche i Loire-dalen. Alt hvad de producerer laves med jægerskudte dyr fra egnen, hvad enten det er harer, vildsvin, gråand eller bæver-rillette. Helt i tråd med gamle franske traditioner.

Foie gras.JPG

FOIE GRAS

Er du en gris efter foie gras, går du ikke forgæves hos Le Gourmand. Vi sælger først og fremmest hele levere – det, som franskmændene forstår ved rigtig foie gras – som nænsomt er renset for urenheder. Server det med ristet brød – så er porten til himlen åben.

Inden for foie gras har vi også specialiteter som rosastegt eller tørret andebryst farceret med foie gras. Begge egner sig til forretter eller salater, eller bare til at vække appetitten sammen med apperitifen. Kom ned og få et par forslag til en anretning, som dine gæster ikke har smagt før.

OSTE

På ostefronten kan Le Gourmand få herboende franskmænd til at komme stormende ind i butikken og hårdnakket benægte, at vi skulle kunne tilbyde den og den specialost, som normalt slet ikke eksporteres. Men det kan vi - Selv prinsgemalen måtte forbi og se giraffen efter at have smagt vores Roquefort.

Som noget helt ekstraordinært har vi f.eks. fået lov til at hjemtage en 36-måneders Comté fra en affineur i Savoir, der smager helt fantastisk. Vi fører også specialiteter som Tomme Crayeuse, Brillat-Savarin med trøfler, og har altid et udvalg af spændende gedeoste, så du kan sammen-sætte et ostebord, dine gæster ikke har set før.