DEN SØDE TAND

At franskmændenes berømte madkultur giver slanke hofter skyldes ikke, at de ingen søde sager spiser. Blot spiser de dem af en sådan kvalitet, at selv små mængder tilfredsstiller den søde tand. Det finder du afspejlet i sortimentet hos Le Gourmand, hvor vi har hentet nogle af de bedste syndigheder hjem.

MARMELADE OG SYLTETØJ

Kun tre steder i Paris – hos Bon Marché, Hermès (!) og i Lafayette – kan du få Christine Ferbers vidt berømte marmelade. Der laves kun 4 kg ad gangen i 2-300 varianter hvert år. At du også kan få de skønne og eksklusive marmelader fra Frankrigs chef-patissier hos Le Gourmand, skyldes ganske enkelt Carsten Thisteds evne til at vade ind i folk med træsko på. Ferber har endda været på besøg i Danmark sammen med sin mor for at hilse på og besigtige butikken. Du kan hos os få næsten 20 varianter med bl.a. brombær fra Alsace, med gariguette-jordbær og hindbær, med rabarber fra Alsace og kumquat (dværgpomerans), eller med melon og vanille. Vi fører dog også marmelade fra andre mærker bl.a. den dejligt syrlige blommemarmelade fra Ferme des Landes.

SLIK, CHOKO-PÅLÆG, NOUGAT...

Vores honningproducent har vi mødt på et marked i Cahors, hvor Philippe Cary sad og skuttede sig en kold efterårsdag. Han bor på en gård i Dordogne og laver en skøn honning som vi fører i fire varianter: akacie, blomster, nødder og kastanje.

Er du til kastanjecreme, har vi den rigtige slags – ikke det industriprodukt, de fleste kender, men en mindre sød creme, der faktisk smager af kastanje og hvad der ellers er i – f.eks. figner eller chokolade. Perfekt til kager eller crepes.

Vores nougat er fra Lyon og fås i seks lækre varianter – hasselnød, kaffe, tarte tatin, chokolade, hindbær og citron. Karameller og florentinere kan vi også klare. Og en slikkepind, hvis det skulle være.

SODAVAND, ÆBLEMOST OG SAFTEVAND

Tørst er til for at blive slukket. Hos Le Gourmand kan du få fingre i Frankrigs ældste sodavand, Elixia. Den er mild i smagen og fås i seks frugtvarianter.

Vores skønne æblemost fra Ferme des Landes slår vi også gerne på tromme for. Den er (selvfølgelig) ufiltreret og ganske enkelt en af de skønneste æblemost vi har smagt. Producenten laver også æblejuice-varianter med ingefær, hibiscus og hibiscus-blomst, som du skulle tage og komme ned og smage.

Saftevandet fra Rieme, en lille producent i Bourgogne-Franche-Comté, har kun naturlige aromaer. Den fås med citron, grenadine, mynte, grape og citrus.